آموزش تخصصی مبانی PLC
آموزش تخصصی مبانی PLC
2016-01-26
اجرای اسکلت فلزی و بتنی در مازندران
اجرای اسکلت فلزی و بتنی در مازندران
2016-01-27

طراحی و نصب آسانسور در مازندران

طراحی و نصب آسانسور در مازندران

طرحی ونصب آسانسور در آمل،طراحی و نصب آسانسور در بابلسر،طراحی و نصب آسانسور در سرخرود،طراحی و نصب آسانسور در نور،طراحی و نصب آسانسور در مازندران،طراحی و نصب آسانسور در محمودآباد، طرای و نصب آسانسور و پله برقی،طراحی و نصب و راه اندازی آسانسور در رویان،طراحی و نصب آسانسور در چمستان،طراحی و نصب و راه اندازی آسانسور و پله برقی و بالا بر صنعتی،طراحی و نصب آسانسور در مجتمع مسکونی

طراحی و نصب و راه اندازی و نگهداری آسانسور در مازندران

ارائه دهنده کلیه خدمات مشاوره ، طراحی ، نصب ،راه اندازی، نگهداری و بازسازی و تعمیرات آسانسور و پله برقی و بالا برهای صنعتی مازندران آمل – عاملیت شرکت شاندر من آسیا

طرحی ونصب آسانسور در آمل،طراحی و نصب آسانسور در بابلسر،طراحی و نصب آسانسور در سرخرود،طراحی و نصب آسانسور در نور،طراحی و نصب آسانسور در مازندران،طراحی و نصب آسانسور در محمودآباد، طرای و نصب آسانسور و پله برقی،طراحی و نصب و راه اندازی آسانسور در رویان،طراحی و نصب آسانسور در چمستان،طراحی و نصب و راه اندازی آسانسور و پله برقی و بالا بر صنعتی،طراحی و نصب آسانسور در مجتمع مسکونی

شماره تماس با مجری و طراح آسانسور : ۰۹۱۱۵۷۰۶۵۴۸ – ۰۹۳۹۱۲۱۸۵۸۲

مدیریت : خانم نعمتی

  • خرید آسانسور دقیقا” شبیه خرید اتومبیل است

هر کسی با هر بودجه ای می تواند برای خرید اتومبیل اقدام نماید، بعضی با توجه به نقدینگی محدود خود، ارزان ترین نوع را انتخاب می کنند، و دیگری که از توان مالی بهتری برخوردار است به تناسب سلیقه و بودجه از اتومبیل مرغوب تر و ایمن تر، همینطور به تناسب مبلغی که پرداخت می کنند می توانند اتومبیل  شیک تر، ایمن تر، و راحت تری  را خریداری نمایند.
این افراد اگر به آمار تصادفات و خسارات نگاهی داشته باشند می بینند که بیشترین آمار مرگ و میر متعلق به اتومبیلهای ارزان که از استانداردهای ایمنی کمتری برخوردار است، می باشد و همین موضوع در آسانسورهای نامرغوب و ارزان قیمت نیز مصداق دارد
حال کسی که خریدار آسانسور  و یا خود مالک و یا مصرف کننده اصلی است به این نکته توجه دارد که از آسانسوری مرغوب و با کیفیت و برخوردار از استانداردهای لازم استفاده نماید و بابت آن هم هزینه می پردازد و در انتخاب آسانسور فقط ملاک را ارزان بودن قرار نمی دهد.
مشکل اصلی اینجاست که بسیاری از خریداران در واقع به شکلی از صنف بساز و بفروش و یا واسطه هستند، این جماعت معمولا” زیاد پایبند جنس مرغوب و عالی نیستند و آسانسوری می خواهند که ظاهری بزک شده و شیک داشته باشد و به تجهیزات و مرغوبیت اجناسی که قابل رویت عمومی نیست اهمیتی نمی دهند، و مشکل از همین جا شروع می شود که در انتخاب یا تهیه آسانسور، درست مثل بعضی خودروهای داخلی و یا واردات خودرو که در اخبار دائما” از حوادث و مرگ میرهای ناشی از مشکلات فنی آسانسورها  مطلع می شویم و متاسفانه کمتر شاهد پیگیری و مقابله با این معضل می باشیم.
لذا اطلاع رسانی مراجع ذیصلاح و دست اندرکار صنعت آسانسور و پله برقی باید هدفدار و قوی و پویا و به روز باشد و موضوع “کیفیت و ایمنی آسانسور” باید به صورت جدی فرهنگسازی شود تا خریداران و مصرف کنندگان آسانسور بدانند که با خرید آسانسور ارزان و بدون کیفیت،  مصرف کنندگان و بهره برداران آنرا در آینده با چه خطرات و حوادث و هزینه های مظاعف و سنگین ممکن است مواجه کنند.
لذا این مشکل تا وقتی اراده محکمی برای حل آن نباشد و عده ای سودجو،  گرچه اندک اما فعال با استفاده از خلاء نظارت و کنترل از ضعف موجود، با نصب و راه اندازی آسانسورهای غیر استاندارد با قیمتهای پائین، به این آشفتگی دامن می زنند و مسلما” با وجود خریداران آسانسوری که بدنبال قیمت تمام شده کمتر می باشند و هیچ توجهی به مشکلات و حوادث بعدی ندارند، این روند همچنان ادامه خواهد داشت.
امیدوارم خرد و اراده جمعی با اتخاذ تصمیم جدی به راهکاری برای حل این معضل جدی دست یافته و رفع مشکل نمایند.

مراحل اجرایی آسانسور از طراحی ا راه اندازی

مراحل طراحی ساخت چاه اسانسور از آماده سازی چاه آسانسورتا بتون ریزی سقف وکف و عواملی که نقش تاثیرگذاری در طولانی شدن عملیات اجرایی نصب آسانسور دارند، به استحضار می رساند اینجانب با توجه به مسیولیت نصب آسانسور پروژه های متعدد در طی دوران فعالیت در ایران شیندلر از قبیل آسانسورهای پرتوماتیک پروژه شرکت تعاونی مسکن امید (قنات کوثر)، دیناترون اف برج های ۳۰ طبقه پروژه تهران تاج (شهرک غرب)، آسانسور های پرتوماتیک برج های ۱۷ – ۲۱ طبقه پروژه عمران تکلار (شهرک غرب)- آسانسور های ارتش (لویزان)- آسانسورهای S-R-K پروژه نواب (خیابان نواب)- و آسانسورهای شرکت راه آهن شهری تهران و حومه -متروی تهران، و بسیاری پروژه های دیگر سعی نموده با بهره گیری از تجارب با توجه به اشراف به موارد بسیاری از عدم تطابق شرایط ساختمانی چاه آسانسور با موارد استاندارد و نقشه های اجرایی نصب آسانسور در پروژه های مختلف و مطابقت با استانداردهای EN81 و ISIRI6303-1 – خلاصه ای از اطلاعات مورد نیاز جهت جلوگیری از اتلاف سرمایه و زمان و جلوگیری ازهزینه های اضافی و تسریع در کارهای طراحی چاه آسانسور ارایه می گردد.

امیداست مطالب این مجموعه جهت جلوگیری ازدوباره کاری،اتلاف وقت و سرمایه تمامی عزیزانی که درگیر نصب آسانسور می باشند، تاثیرگذار بوده و مورد استفاده قرار گیرد.
توصیه های مهم در طراحی آسانسور :

  1. ورودی آسانسورها « دربهای طبقات » باید همسطح با کف طبقات باشد.
  2. ابعاد چاهک آسانسورها بر اساس ظرفیت آسانسور تعیین می شود و لذا پس از انتخاب آسانسور اندازه های شاقول شده مورد نیاز آسانسورها توسط شرکت فروشنده آسانسور ارایه و بر اساس آن باید چاهکها ساخته شود . فقط در زمانی که چاهک قبلا ساخته شده است باید شرایطی فراهم شود تا نصاب آسانسور با اندازه گیری دقیق نقشه های اجرایی را بر اساس شرایط موجود طراحی نماید .
  3. در داخل چاهک آسانسورها هیچگونه کانال ـ لوله آب ـ لوله فاضلاب ـ کابل برق نباید وجود داشته باشد .
  4. دیوار چاهکها باید کاملا صاف و از مواد غیر آتش زا و بدون هیچگونه حفره و روزنه ای باشد . دیوار چاهکها نباید گرد و غبار ساز باشد.
  5. کلیه آرماتورهای زاید موجود بر سطح دیواره چاهکها، باید جمع آوری و پاکسازی گردد.
  6. همزمان با اجرای آرماتوربندی و بتون ریزی دیوارهای چاهک آسانسور پیش بینی و استقرار پلیت های مربوط به نصب دربهای طبقات در چهارگوشه ورودی به چاهکها طبق نقشه اجرایی نصاب آسانسور اجرا گردد .
  7. در چاهکهای دوبله بین دو چاهک جهت جداسازی، باید یک عدد تیرآهن نمره ۲۰ « NP20 » با فاصله ۲ متر از هم، در سرتاسر چاهک آسانسور نصب گردد .تیرآهن اول در کف با فاصله ۵۰ سانتی متر و تیرآهن آخر در زیر سقف با فاصله ۵۰ سانتی متر باید نصب گردد .
  8. طریقه اجرای تیرآهن ۲۰ « NP20 » در چاهکهایی که نوار « پلیت سرتاسری » موجود است به طریقه شکل فوق انجام می گردد .
  9. در صورت عدم اجرای لغازهای سمت درب طبقات آسانسور ، از تیرآهن ۲۰ « NP20 » جهت ستون وسط استفاده می شود.
  10. در چاهکهایی که لغاز کنار دربهای طبقات اجرا گردیده است، نحوه استقرار تیرآهن ۲۰ « NP20 » با استفاده از پلیت « ۳۰۰ * ۳۰۰ * ۱۵ » و زیر سری از نبشی « L10 » می باشد .
  11. کلیه آهن آلات داخل چاه باید به وسیله ضدزنگ پوشیده شود .
  12. در صورتیکه در چاهکهای بتونی آسانسور ، نوار فلزی « پلیت سرتاسری » در دیوارها تعبیه نشده باشد ، برای اجرای آهن کشی جهت نصب براکتهای ریل کابین و ریل وزنه باید با استفاده از رول بلت و نصب پلیت اقدام شود.
  13. مشخصات محل استقرار پلیت ها و اندازه آنها توسط شرکت نصاب آسانسور باید ارایه گردد .
  14. فواصل عمودی این پلیت ها نسبت به هم نباید بیش از ۲ متر باشد.
  15. فاصله اولین پلیت ها از کف چاهک باید ۵۰ سانتی متر باشد .
  16. فاصله آخرین پلیت ها تا زیر سقف باید ۵۰ سانتی متر باشد .
  17. اگر دیوارهای چاهک با استفاده از آجر یا بلوک سیمانی اجرا گردیده است اجرای آهن کشی طبق نقشه های اجرایی شرکت نصاب آسانسور باید انجام پذیرد .
  18. در مواقعی که دیوارهای چاهک با استفاده از آجر یا بلوک سیمانی اجرا گردیده باشد، معمولا در چهار گوشه کف چاهک آسانسور با تعبیه پلیت و نصب چهار ستون از نبشی نمره ۱۰۰ mm یا ۱۲ mm و یا ناودانی و نصب کلافهای افقی با فواصل دو متر نسبت به یکدیگر اسکلت آهن کشی انجام می شود.
  19. محل نصب براکت های ریل کابین و براکت ریل وزنه در زمان اجرای دیوارکشی باید با ایجاد محفظه و طبق نقشه های اجرایی شرکت نصاب آسانسور تعبیه گردد.
  20. پس از اتمام آهن کشی و قبل از اجرای دیوارچینی کلیه آهن آلات باید به وسیله ضدزنگ پوشیده گردد.
  21. محل استقرار ریل های کابین و ریل های وزنه در داخل چاهک به صورت دقیق مشخص شود و بر اساس تیرآهن های جدا کننده در چاهکهای دوبله و در چاهکهای انفرادی طبق فواصل تعیین شده تیرآهن های ۲۰ پلیت گذاری شود. البته نصب این پلیت ها به دو صورت زیر امکانپذیر است :
    1. الف – قبل از بتون ریزی با آرماتورها نصب گردد .
    2. ب- بعد از بتون ریزی با استفاده از رول بلت و سوراخکاری پلیت ها نصب گردد که به دلیل قطع شدن یا آسیب دیدن آرماتورها این شیوه مشکلات فنی خود را به همراه دارد.
  22. دیوار و لغاز طرفین دربها به گونه ای طراحی شود که امکان اجرای آنها پس از نصب درب آسانسورها امکانپذیر باشد و لذا لغازها هرگز بصورت بتون آرمه اجرا نگردد .البته چنانچه چاهک در گذشته طراحی و ساخته شده است ، شرکت فروشنده آسانسور باید با توجه به وضعیت موجود نقشه های اجرایی آسانسور را تهیه و اجرا نماید .
  23. در زمان اجرای لغاز طرفین دربهای طبقات بر اساس نوع و جهت باز شدن درب طبقه محل نصب شستی احضار طبقات با در نظر گرفتن نصب لوله خرطومی فلزی « حداقل به قطر ۲۰ mm » جهت کابل کشی شستی احضار تعبیه گردد .تعبیه این حفره به دو صورت می باشد :
    1. الف ـ آسانسورهای تکی ـ حفره ای به ابعاد ۳۰۵ * ۶۰ * ۴۵ mm
    2. ب ـ آسانسورهای دوبله ـ حفره ای به ابعاد ۳۰۵ * ۱۱۵ * ۴۵ mm
    3. ج ـ ارتفاع مورد نیاز از آکس حفره تا کف سنگ شده طبقه باید ۱۲۰ cm باشد.
    4. هـ ـ لوله خرطومی به قطر ۲۰ mm از قسمت بالای حفره تا پشت دیوار از طرف داخل چاهک نصب گردد.
    5. نکته : ابعاد مذکور بر اساس استاندارد ایران شیندلر می باشد و با توجه به تنوع شستی های احضار تغییر ابعاد حفره ها وجود دارد .
  24. ضمنا چنانچه از نمراتور و جهت نمای جداگانه که معمولا در بالای دربها نصب می گردد استفاده می شود پیش بینی حفره مربوطه باید طبق نقشه شرکت نصاب آسانسور بعمل آید.

    محل ایجاد حفره شستی احضار طبقه درآسانسور تکی

    محل ایجاد حفره شستی احضار طبقه در آسانسورهـای دوبله
  25. اگر آسانسور راست بازشو باشد این حفره باید در سمت چپ ایجاد گردد.
  26. پس از نصب دربهای طبقات باید لغازهای طرفین و پوشش بالای دربها با دقت انجام شود و پس از دیوارچینی از قسمت داخل چاهک باید اندود و پوشش کامل انجام و دقت شود که این عملیات نباید از سطح لبه فریم دربها تجاوز کند و حداکثر همسطح لبه فریم دربها باشد .
  27. سنگ کاری کف در قسمت جلو دربها نیز باید پس از نصب دربها انجام شود و ضرورت دارد این بخش از کار قبلا انجام نگردد.
  28. ارتفاع از کف تمام شده اولین توقف آسانسور تا کف چاهک در آسانسورهای کششی ۴ نفره تا ۸ نفره به صورت ۱۵۰ سانتی متر الی ۱۷۰ سانتی متر می باشد.
    1. مهم : در آسانسورهای با ظرفیت بیشتر از ۸ نفره و سرعت بالای یک متر و هیدرولیک این ارتفاع متفاوت است و باید بر اساس نوع آسانسور ، اطلاعات از شرکت نصاب آسانسور گرفته شود.
  29. ضخامت بتون کف چاهک معمولا به ترتیب زیر می باشد :
    1. ۱۰ سانتیمتر بتون مگر.
    2. ۴۰ سانتیمتر بتون آرمه.
    3. ارتفاع از روی بتون تا کف سنگفرش اولین توقف ۱۷۰ سانتی متر.
  30. جهت جلوگیری از نفوذ آب و نشست رطوبت به داخل چاله آسانسور ایزولاسیون آن از اهمیت زیادی برخوردار می باشد .
  31. جهت شروع عملیات آهن کشی یا نصب ریل و درب کف چاهک آسانسورها باید کاملا تخلیه و پاکسازی شده باشد .
  32. با توجه به اینکه سکوهای ضربه گیر زیر کابین آسانسور و فریم وزنه تعادل باید در کف چاهک مستقر گردد ، اجرای سکوها به صورت زیر امکانپذیر می باشد :
    1. الف ـ به صورت پرتابل با نصب پلیت در کف چاهک و نصب سکو بر اساس اندازه های شرکت نصاب آسانسور بر روی پلیت مذکور .
    2. ب ـ سکوی بتون آرمه ، که این نوع سکو باید در زمان اجرای بتون ریزی کف طبق نقشه های نصاب آسانسور آرماتورهای انتظار نصب گردد و پس از راه اندازی آسانسور با ارتفاع تعیین شده قالب گیری و بتون ریزی شود .
    3. ج ـ ارتفاع سکوها توسط نصاب آسانسور باید ارایه گردد .
    4. د – بنا به ظرفیت آسانسور معمولا برای وزنه تعادل و کابین یک و یا دو عدد سکو پیش بینی می شود که این سکوها بستگی به نقشه شرکت نصاب آسانسور دارد .
    5. ه – در زمان شروع عملیات آهن کشی و نصب درب و ریل استفاده از علامت هشدار در مقابل دربهای ورودی در طبقات با مضمون « خطر سقوط » و استقرار راه بند جهت جلوگیری از ورود افراد متفرقه به محوطه دربهای طبقات ضروری و اجباری است .
  33. ارتفاع از کف تمام شده آخرین توقف تا زیر سقف بتونی چاهک آسانسور حداقل باید ۳۹۰ سانتی متر باشد.
  34. ابعاد چاهک آسانسور پس از شاقول اندازی در چهارگوشه آن تعیین می گردد لذا هرگز از اندازه گیری در یک طبقه استفاده نشود.در این بخش پیمانکار ساختمانی باید متعهد به ارایه ابعاد مورد نظر به صورت شاقول شده باشد . چون بسیاری از مشکلات در این مقطع به وجود می آید .
  35. آرماتوربندی و قالب گذاری و بتون ریزی سقف چاهک بر اساس ظرفیت آسانسور و نقشه های اجرایی شرکت نصاب آسانسور می باشد و لذا اجرای بتون ریزی سقف چاهک آسانسور هرگز قبل از نصب ریل و درب نباید انجام شود.رعایت این مورد یکی از مهمترین موضوعات می باشد. ضمنا مقدار نیروی وارده بر سقف بتونی چاهک آسانسور « Slab » از نوع Dynamic و به شرح ذیل می باشد.« این مقادیر بر اساس استاندارد آسانسورهای شیندلر می باشد » .
    1. در آسانسور های با ظرفیت ۴ نفره ، مقدار نیروی وارده ۳۰۰۰ کیلو گرم
    2. در آسانسور های با ظرفیت ۶ نفره ، مقدار نیروی وارده ۳۲۰۰ کیلو گرم
    3. در آسانسور های با ظرفیت ۸ نفره ، مقدار نیروی وارده ۳۸۵۰ کیلو گرم
    4. در آسانسور های با ظرفیت ۱۵ نفره ، مقدار نیروی وارده ۶۲۰۰ کیلو گرم
  36. زمان لازم جهت استحکام بتون اجرا شده چاهک آسانسور حداقل ۱۵ روز می باشد .
  37. پس از نصب دربهای آسانسور در طبقات فواصل عمودی بین دربها نباید عمق داشته باشد و حداکثر عمق مورد تایید شرکت بازرسی ۱۵ cm می باشد .اگر عمق زیر یا بالای دربها بیشتر از ۱۵ cm باشد باید روی آن پوشیده شود.
  38. نصب چراغ روشنایی در چاهک آسانسور به صورتی که لامپ ها در حفاظ بوده و در نقطه ای که نصاب آسانسور تعیین می کند در هر طبقه یک عدد نصب گردد در آسانسورهای دوبله برای هر آسانسور به صورت مجزا اجرا گردد و کلید آن از نوع تبدیل بوده که یک کلید در اولین توقف در کنار درب طبقه و یک کلید در تابلو برق سه فاز در موتورخانه باشد .ضمنا در کف چاهک در ارتفاع یک متری و در زیر سقف چاهک در ارتفاع ۵۰ سانتی از سقف نیز لامپ نصب گردد.
  39. اگر در چاهک ها بیش از یک آسانسور به صورت مشترک وجود داشته باشد در قسمت پایین چاهک آسانسورها باید دیواره جداکننده تعبیه گردد به گونه ای که از پایین ترین نقطه حرکت کابین یا وزنه تعادل شروع شده و حداقل ۵/۲ متر بالاتر از کف چاهک امتداد یابد « به طور معمول ارتفاع از کف تا بالا حدود ۳ تا ۵/۳ متر » .چنانچه فاصله بین لبه سقف کابین و قسمت متحرک « کابین یا وزنه تعادل » با آسانسور مجاور کمتر از ۳/۰ متر باشد دیوار جداکننده باید در سرتاسر چاهک با پهنای موثر امتداد یابد .پهنای موثر باید حداقل برابر پهنای قسمت متحرک به اضافه ۱/۰ متر از هر طرف باشد.
  40. اجرای چاه ارت و نصب سیم ارت « Eurthing » در چاهک و داخل موتورخانه آسانسور باید انجام پذیرد .
  41. جریان برق تک فاز ۲۵ A و سه فاز با آمپراژ برای نوع آسانسور تعیین شده در محدوده چاهک و اطاق موتورخانه آسانسور باید وجود داشته باشد .
  42. برق سه فاز طبق مشخصات نصاب آسانسور باید در موتورخانه وجود داشته باشد و اجرای کابل کشی از LPS تا اطاق موتورخانه آسانسور جهت انتقال برق آسانسور باید انجام شود .
  43. – در فواصل معمولی برای شرایط زیرزمینی از کابل CU/MGT/XPF/LSFON-5 * 16 و در شرایط روزمینی از کابل NYY « بر اساس استاندارد NFPA » استفاده شود « برای آسانسورهای ۸ نفره » .
  44. در صورتیکه مسیر کابل کشی غیر متعارف و طولانی می باشد با احتساب مسیر کابل و میزان افت ولتاژ سایز کابل تعیین گردد .
  45. نصب تابلو برق سه فاز با مشخصات ذیل برای هر دستگاه آسانسور در اطاقک موتورخانه انجام شود و کابل ارسالی از LPS باید به ورودی این تابلو برق وصل گردد .
  46. در ساختمان های مسکونی و ساختمان ها تجاری کابل برق سه فاز از کنتور به موتورخانه باید کشیده شود .
  47. در موتورخانه برای هر آسانسور باید یک کلید اصلی موجود باشد که قابلیت قطع تمام مدارهای مثبت « برقدار live » برق اصلی آن آسانسور را داشته باشد . این کلید باید قادر به قطع حداکثر جریان در شرایط استفاده عادی از آسانسور باشد .
  48. کلید اصلی موتورخانه آسانسور نباید تغذیه مدارهای زیر را قطع نماید :
    1. – روشنایی کابین و تهویه .
    2. پریز نصب شده بر روی سقف کابین .
    3. روشنایی موتورخانه و محوطه موتورگیربکس .
    4. پریز موتورخانه .
    5. روشنایی چاهک آسانسور .
    6. زنگ اخبار « زنگ خطر داخل کابین » .
  49. کلید اصلی باید از ورودی یا ورودی های موتورخانه آسانسور به آسانی و به سرعت قابل دسترسی باشد .
  50. چنانچه موتورخانه بین چند دستگاه آسانسور مشترک می باشد کلید اصلی متعلق به هر آسانسور باید به آسانی قابل شناسایی باشد .
  51. به منظور حفاظت، کابلها از طریق یک یا چند گلند « Gland » پوشش داده شود و وارد تابلو برق گردد .
  52. تجهیزات لازم جهت تابلو برق سه فاز جهت آسانسورها :
    1. سه عدد فیوز ۲۵ A برای آسانسور ۴ و ۶ نفره ، سه عدد فیوز ۳۵ A برای آسانسور ۸ نفره ، ۵۰ A برای آسانسور ۱۵ نفره و باری
    2. کلید گردان ۶۳ A برای آسانسور ۴ و ۶ نفره ، کلید گردان ۶۳ A برای آسانسور ۸ و ۱۵ نفره و باری
    3. سه عدد چراغ سیگنال برای همه آسانسورها.
    4. تعبیه پریز و فیوز مینیاتوری جهت روشنایی موتورخانه ، روشنایی داخل چاهک و فن موتورخانه.
    5. در نظر گرفتن ترموستات جهت تنظیم دمای موتورخانه به صورت خودکار توسط فن .
    6. نمای بیرونی جعبه تابلو برق اطاقک موتورخانه آسانسور
      1. کلید مینیاتوری روشنایی داخل چاهک آسانسور ۱۶ A
      2. کلید مینیاتوری روشنایی داخل کابین آسانسور ۶ – ۱۰ A
      3. کلید مینیاتوری هواکش و روشنایی موتورخانه آسانسور ۱۶ A
    7. برق تغذیه کلیدهای مینیاتوری بصورت مستقل و قبل از فیوزها و کلیدگردان باشد .
    8. ترمینال برای ورود و خروج برق در زیر تابلو نصب گردد :
      1. ـ ترمینال های ورودی شماره ۱۶ .
      2. ترمینال خروجی ۴ عدد سه فاز شماره ۱۰ .
      3. سه عدد ترمینال باقی مانده شماره ۶ .
      4. پیچ ارت « Earth » نصب گردد .
      5. برچسب علامت روی تابلو نصب شود .
      6. ترمینال ها از جنس چینی نسوز باشد .
    9. در زیر هر کلید توضیح فارسی نوشته شود .
    10. تعیین نوع کابل سه فاز بر اساس طول مسیر کابل کشی و ظرفیت آسانسور متغیر می باشد .
  53. محل نصب تابلو برق سه فاز با رعایت در دسترس بودن بر اساس نظر نصاب آسانسور تعیین می گردد .موتورخانه آسانسور و شرایط آن :
  54. سیستم محرکه و تجهیزات برقی و الکترونیکی مربوط به آسانسور باید در اطاق ویژه ای با دیوارهای محکم و دارای سقف و درب و پنجره و تهویه مناسب قرار داده شود .
  55. از موتورخانه آسانسور نباید به جز برای آسانسور استفاده دیگری نمود ـ عبور کابلها ـ کانالهای تهویه و کانالهای دود و یا ملزوماتی غیر از آنچه مورد استفاده آسانسور است مجاز نمی باشد.
  56. تردد به موتورخانه تحت هر شرایطی با ایمنی کافی و بدون نیاز به داخل شدن در محوطه های خصوصی فراهم باشد .
  57. راههای دسترسی به موتورخانه و خود ورودی ها باید حداقل ۱۸۰ cm ارتفاع داشته باشند .
  58. به طور کلی بهتر است دسترسی اشخاص به موتورخانه ترجیحا از طریق پله انجام شود . چنانچه امکان نصب راه پله نباشد استفاده از نردبان مناسب تحت شرایط ذیل ضروری می باشد :
    1. الف ) در معرض خطر لغزش و واژگون شدن نباشد .
    2. ب ) در مواقع قرار گرفتن در محل زاویه ای بین ۷۰ و ۷۶ درجه با افق داشته باشند ـ مگر اینکه بصورت ثابت بوده و ارتفاعشان از ۵/۱ متر کمتر باشد .
    3. ج ) باید منحصرا به منظور چنین استفاده ای بوده و همواره در مجاورت محل دسترسی نگهداری شوند . پیش بینی های لازم به این منظور ضروری می باشد .
    4. چ ) نزدیک به انتهای نردبان باید یک یا چند دستگیره که به سهولت قابل دسترسی باشند قرار داشته باشد .
    5. هـ ) پیش بینی نقاط اتصال نردبان قبل از گذاشتن آن باید صورت گیرد .
    6. خ ) ترجیحا دو طرف نردبان لبه ای به ارتفاع حداقل ۳۰ cm بصورت حایل وجود داشته باشد .
    7. د ) موتورخانه ها باید به شکلی ساخته شوند که به اندازه کافی در برابر بار و نیروهایی که به طور معمول در معرض آن قرار دارند ، مقاوم باشند و از مواد با دوامی که تولید گرد و غبار نکنند باشند .
    8. ذ ) کف موتورخانه باید از مواد غیر لغزنده ساخته شده باشد .
    9. ر ) در محلهای خاص دیوارها و کف و سقف موتورخانه باید صداهای ناشی از عمل آسانسور را جذب نماید .
  59. ابعاد موتورخانه باید اجازه دسترسی آسان به تجهیزات داخل آن را بدهد و رعایت موارد ذیل ضروری است :
    1. الف ) فاصله جلوی تابلوهای کنترل و کابینت ها حداقل ۷/۰ متر کمتر نباشد .
    2. ب ) فضای مناسب به منظور سرویس و بازدید قسمت های متحرک حداقل ۶/۰ متر کمتر نباشد.
    3. ج ) در محلهای تردد و کارکردن ارتفاع ناحیه باز نباید کمتر از ۸/۱ متر کمتر باشد .
    4. د ) فاصله عمودی از روی اجزا متحرک موتورگیربکس تا سقف موتورخانه نباید کمتر از ۴/۰ متر باشد .
    5. هـ ) در صورتیکه کف موتورخانه با محل استقرار موتورگیربکس اختلاف سطح دارد پیش بینی پله با نرده حفاظ ضروری است .
  60. اگر مسیر تردد موتورخانه دارای راه پله مناسب می باشد باید درب موتورخانه آسانسور به ابعاد ۱٫۸ * ۰٫۸ متر باشد و بازشو درب به طرف داخل نباشد و ترجیحا گریل دار باشد.
  61. چنانچه درب ورودی موتورخانه غیرعادی و از کف موتورخانه باز می شود باید ابعاد مفید دریچه ورودی حداقل ۰٫۸ * ۱ متر بوده و مجهز به مکانیزم متعادل کننده باشد .برای سهولت در بازکردن درب موتورخانه ، دریچه باید دارای نیروی متعادل ساز باشد.در کلیه دریچه های دسترسی باید در هر قسمت از سطح درب ، در مقابل نیروی عمودی ۲۰۰۰N بدون ایجاد تغییر شکل دایمی ، مقاوم باشد .
  62. دریچه ها باید مجهز به قفل هایی باشد که دارای یک کلید بوده و از درون بدون استفاده از کلید باز شود.
  63. دریچه نباید به سمت پایین باز شود ، مگر آنکه به نردبانهای جمع شدنی متصل باشد .
  64. در صورت استفاده از لولا در دریچه ها ، باید لولا از نوعی باشد که نتواند از هم جدا شود .موتورخانه باید دارای پنجره به ابعاد حداقل ۸/۰ * ۶/۰ متر باشد و روی آن حفاظی از شبکه توری محکم نصب شده باشد .
  65. نصب کپسول آتش نشانی در موتورخانه آسانسور و در محلی مناسب و قابل دسترسی سریع ضروری می باشد .
  66. در موتورخانه آسانسورهایی که بتون سقف چاهک بالاتر از کف موتورخانه قرار می گیرد ایجاد دریچه اضطراری به ابعاد مفید حداقل ۵/۰ * ۵/۰ متر ضروری است .
  67. این دریچه باید دارای قفلی باشد که از داخل موتورخانه با کلید باز شود و از داخل چاهک آسانسور بدون نیاز به کلید بتوان آن را باز کرد .
  68. ایجاد قلاب در سقف موتورخانه در محل عمود بر مرکز سقف بتونی چاهک آسانسور بین دو حفره سیم بکسل « با قطر حداقل ۱۸ mm Ø » به صورتی که بتواند معادل وزن ۲۰۰۰ kg را تحمل کند .
  69. در موتورخانه هایی که راه ورود به آن از طریق دریچه کف موتورخانه آسانسور می باشد باید در زمانی که دریچه باز است پیش بینی های لازم برای جلوگیری از سقوط افراد و یا اشیا بعمل آید و لذا نصب نرده به ارتفاع حداقل ۸/۰ متر در اطراف دریچه ضروری است .
  70. موتورخانه باید تهویه مناسب داشته باشد و بتواند موتورگیربکس ، تابلو فرمان و سایر ملزومات و همینطور کلیدهای برق را به نحو احسن در مقابل گرد و غبار و دوده های مضر و رطوبت محافظت نماید .
  71. هوای مانده سایر قسمتها نباید به داخل موتورخانه کشیده شود .
  72. دمای موتورخانه باید بین ۵ + تا ۴۰ + درجه سانتیگراد نگه داشته شود .
  73. موتورخانه آسانسور باید مجهز به روشنایی الکتریکی دایم باشد و حداقل بتواند با شدت ۲۰۰ لوکس نسبت به کف روشنایی مناسب را تامین نماید .
  74. نصب کلید قطع و وصل روشنایی در محل ورودی و نزدیک نقطه یا نقاط دسترسی و در ارتفاع مناسب باید انجام شود .
  75. جهت تهویه موتورخانه نصب هواکش با ظرفیت حداقل ۲۵۰ CFM انجام شود .
  76. کلیه سیم ها و کابلهای مربوط به تجهیزات آسانسور که از کف موتورخانه عبور می کند باید در کانالی که در داخل بتون سقف تعبیه می شود و حداقل عمق آن ۵ cm و با عرض حداقل ۸ cm باشد قرار گیرند .
  77. جهت عبور سیم کشی و کابلهای مربوط به تجهیزات آسانسور در کف موتورخانه باید شیاری به عمق حداقل ۵ cm و عرض حداقل ۸ cm در داخل بتون سقف و بر اساس نوع چیدمان موتورگیربکس و گاورنر و تابلو فرمان با نظارت نصاب آسانسور ایجاد گردد . به صورتی که پس از پوشش روی شیار همسطح کف موتورخانه گردد .

    در آسانسورهایی که به صورت دوبله و در یک چاهک مشترک نصب می شوند باید جهت جابجایی و حمل لوازم آسانسور اقدام به ایجاد دریچه ای در کف موتورخانه « Trap door » به ابعاد مفید حداقل ۰٫۸ * ۰٫۸ متر نمایند.

بهینه سازی مصرف انرژی در پله برقی

بحث انرژی از دو دیدگاه اقتصادی وزیست محیطی حایز اهمیت میباشد،بهینه سازی مصرف انرژی بدین معنی نیست که انرژی مصرف نکنیم. بلکه بتوان با مدیریت بهتر بمنظور درک سیستمهای موجود وبروز آوری سیتمهای قدیمی واستفاده ازتجهیزات بروز شده، نظیر عایق بندی مطلوب، افزایش راندمان سیستمهای حرارتی و بازیافتی تلفات حرارتی، همان کار را با مصرف انرژی کمتر انجام دهیم.

به طور کلی اهداف بهینه سازی مصرف انرژی به شش دسته اصلی طبقه بندی می شوند که عبارتند از:

  1. حفظ منابع انرژی
  2. استفاده منطقی از انرژی
  3. کاهش گازهای گلخانه ای وآلودگی هوای
  4. اصلاح وضعیت موجود
  5. اصلاح میزان مصرف انرژی در بخشهای مصرف کنند
  6. کسب برتری رقابت در بنگاههای اقتصادی موجود

شیوه های کاهش مصرف انرژی (الکتریسیته)در پله برقی

آمار منتشر شده از سوی وزارت نیرو نشان میدهد ۶۵٫۵%از کل مصرف انرژی الکتریکی در بخش صنعت توسط موتورهای الکتریکی بوده است که سهم بالایی در مصرف انرژی الکتریکی در بخش صنعت را دارند، که میتوان به فن ها ، پمپ ها،کمپرسورها، الکترو موتورهای الکتریکی نام برد. به طور مثال این میزان مصرف در اروپابه ۷۵% میرسد.در ایالات متحده در مجموع ۷۰% مصرف انرژی مربوط به موتورهای الکتریکی بوده،که این مقدار در بخش صنعت ایران تا ۶۵٫۵% می رسد. واین شاخص خوبی برای نشان دادن صنعتی شدن کشور عزیزمان ایران میباشد.

اقدامات عملی ساده منجربه افزایش راندمان کار الکتروموتور ودر نهایت پله برقی میگردد، بعنوان مثال مقدار جریان معمولی بی باری در موتورهای القایی ۳ فاز در محدوده ۳ الی ۵%جریان نامی موتور است، ولی در برسی های بعمل آمده مشاهده شده در اکثر موارد جریان بی باری موتور بیشتر از این مقدار بوده که در برخی از موارد تا ۱۲%جریان نامی افزایش یافته است، این افزایش جریان بی باری موتور در بسیاری از موارد عدم نگهداری صحیح از قسمتهای چرخان موتور(گریبکس) به ویژه بلبرینگ محور موتور، موجب ایجاد بار مجازی ناشی از افزایش اصطحکاک مکانیکی شده و لذا افزایش جریان ورودی موتور موجب بالا رفتن تلفات اهمی و حرارت ایجاد شده در سیم پیچ شده و در حالت بی باری از حد مطلوب واعلام شده توسط سازنده بیشتر میباشد.

در اکثر موارد این شرایط نامطلوب درحالت بار گذاری نیز مشاهده میگردد، درواقع بخشی ازتوان الکتریسیته ورودی صرف تامین بار وبخشی دیگر ازتوان الکتریسیته صرف مقابله براصطحکاک مکانیکی میگردد. بدین ترتیب تلفات اهمی موتور متغیر و تابع میزان ونحوه بار گذاری میباشد.

در این مقاله ابتدا راهکارهای مرسوم توضیح داده شده و سپس به شرح تکنولوژی های نوین به کار گرفته شده در زمینه کاهش ومصرف انرژی الکتریکی پله برقی می پردازیم.

۱- خاموش کردن پله برقی توسط اپراتور

دراین روش مواقعی که بارترافیکی کاهش میابد اپراتوریامتصدی،پله برقی را خاموش مینماید،ودر مواقعی که بارترافیکی افزایش میابد اپراتور یا متصدی پله برقی را روشن مینماید،که این روش صدمات وخسارات زیادی درهربارخاموش و روشن کردن به پله برقی وارد میکند ،و جبران خسارت خرابی ها بیشتر هزینه برمیباشد.

۲- استفاده از تابلوهای بانک خازن

در سالهای نه چندان دور استفاده از بانک خازن در پله برقی ها مرسوم بوده ،امامیدانیم که سهم عمده مصارف شبکه ها را مصرف کننده های (اهمی و سلفی )دریافت میکنند،مانند الکتروموتورها ،چوکها ،وترانسفورماتور و غیره که در آنهاسیم پیچ یا سلف نقش اصلی را ایفا میکنند، در سیم پیچها به علت خاصیت ذخیره سازی انرژی الکتریکی بصورت میدان مغناطیسی توان همواره بین شبکه وسلف رد و بدل میشود.

سلف در یک چهارم زمان تناوب توان دریافت میکتد ودر یک چهارم زمان بعدی توان را به شبکه پس میدهد. درست است که نتیجه ریاضی این عمل یعنی عدم مصرف انرژی زیرا توان داده شده به سلف با توان دریافت شده از آن برابراست، اما در عمل این اتفاق رخ نمیدهد زیرا توان پس داده شده به شبکه امکان استفاده را برای مولد ایجاد نمی کند و این توان در هر حالتی از مولد دریافت شده است.

برای رسیدن به مصرف کننده (اهمی وسلفی) از شبکه توزیع شامل سیمها و کابلها و غیره عبور کرده است، نتیجه اینکه سلف توانی را از مولد دریافت می کند اما این توان را به شبکه پس میدهد و این توان قابل مصرف نیست و در مسیر عبور تلف میشود، توان هم در خازن ها بصورت توان غیر مفید است ودرست مانند سلفها عمل میکنند. تا زمانیکه خازنها وسلفها با هم در مدار قرار گیرند ودر نتیجه راکتیو را کاهش میدهد.

۳- استفاده از پاورباس یا Power Efficiency

در سالهای اخیر در پله ها برقی ها از پاوباس استفاده شده که این فن آوری هم مانند خازنها عمل میکرده و فقط و فقط پله برقی رابصورت آهسته راه اندازی میکرده وبعد از راه اندازی در پله نقش دیگری ایفا نمیکرده.

۴- استفاده از اینورتور یا VVVF

جدیدترین فناوری بروز استفاده از اینورتور یا VVVFمیباشدکه در این مقاله مورد تجزیه وتحلیل قرار میگیرد.

تکنولوژی الکترونیک قدرت (اینورتور یا درایور هایvvvf)

تکنولوژی الکترونیک قدرت ،بهروری وکیفیت فرآیندهای صنعتی مدرن را بی وقفه بهبود میبخشد ،امروزه با کمک همین تکنولوژی امکان صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع انرژی را فراهم کرده است.درایورها دستگاههای هستند که توان ورودی با ولتاژوفرکانس ثابت را به توان خروجی با ولتاژوفرکانس متغیر تبدیل میکند.

یک موتور تابعی از فرکانس منبع تغذیه آن است ،که این موضوع موجب اتلاف حرارتی اضافی ناشی از مولفه های هارمونیکی فرکانس بالا در موتور ویا موجب نوسانات گشتاور در الکتورو موتور میگردد ،که این عوامل خود باعث مصرف بیشتر انرژی میگردد، برای ابن منظور یک درایور نخست ولتاژ برق شبکه که ( AC) میباشد را به ولتاژبرق (DC) تبدیل کرده وسپس آنرا با استفاده از اینورتور مجددابه ولتاژ (AC) با فرکانس متغیر تبدیل میکند.

اینورتور متشکل ازسوییچهای قدرتی است که در سالهای اخیر تغیرات تکنولوژیک زیادی پیدا کرده اند ،که در واقع با کاهش بیوقفه قیمتهای انواع سوییچ های قدرتی ، زمینه را برای عرضه درایورهای با قیمت مناسب درکاربردهای صنعتی ،حمل نقل ، خدمات شهری ، وحتی خانگی فراهم میگردد.

کنترل کننده های دور موتور های الکتریکی هر چند ادوات پیچیده ای هستند ولی چون در ساختمان آنها از مدارات الکترونیک قدرت استاتیک استفاده میشود وفاقد قطعات متحرک میباشند . از عمر مفید بالای برخودار هستند . مزیت دیگر کنترل کننده های دور موتور توانایی آنها در عودت دادن انرژی مصرفی در ترمزهای مکانیکی ویا مقاومت های الکتریکی به شبکه میباشد.

در چنین شرایطی با استفاده از کنترل کنندهای دور موتور میتوان از اتلاف این نوع انرژی جلوگیری نمود . بطوریکه تخمین زده میشود که با استفاده از الکترونیک قدرت (اینورتور )، حدود ۳۵ تا ۴۰ % امکان صرفه جویی انرژی الکتریکی وجود دارد.

بطوریکه در برخی کاربردها قیمت انرژی بازیافت شده از این طریق ، در کمتر از یکسال معادل هزینه سرمایه گذاری سیستم بازیافت انرژی میگردد.

مزایای استفاده از کنترل کننده های دور موتور

مزایای استفاده از کنترل کننده های دور موتور هم در بهبود بهره وری وهم در صرفه جویی مصرف انرژی در کاربرد هایی نظیر فنها ، پمپها ، آسانسورها ، پله برقی ها ، ودیگر محرکه های که در سال های اخیر مستند سازی شده است .

کنترل کننده ها دور موتور (اینورتور ) قادرند مشخصه های بار را به مشخصه های موتور تطبیق دهند . این اسباب توان راکتیو ناچیزی از شبکه میکشند ولذا نیازی به تابلوهای اصلاح ضریب بار ندارند .

جریان کشیده شده از شبکه در هنگام راه اندازی موتور با استفاده از درایو کمتر از ۱۰% جریان اسمی موتور است.

طرحی ونصب آسانسور در آمل،طراحی و نصب آسانسور در بابلسر،طراحی و نصب آسانسور در سرخرود،طراحی و نصب آسانسور در نور،طراحی و نصب آسانسور در مازندران،طراحی و نصب آسانسور در محمودآباد، طرای و نصب آسانسور و پله برقی،طراحی و نصب و راه اندازی آسانسور در رویان،طراحی و نصب آسانسور در چمستان،طراحی و نصب و راه اندازی آسانسور و پله برقی و بالا بر صنعتی،طراحی و نصب آسانسور در مجتمع مسکونی

کابین آسانسور

طرحی ونصب آسانسور در آمل،طراحی و نصب آسانسور در بابلسر،طراحی و نصب آسانسور در سرخرود،طراحی و نصب آسانسور در نور،طراحی و نصب آسانسور در مازندران،طراحی و نصب آسانسور در محمودآباد، طرای و نصب آسانسور و پله برقی،طراحی و نصب و راه اندازی آسانسور در رویان،طراحی و نصب آسانسور در چمستان،طراحی و نصب و راه اندازی آسانسور و پله برقی و بالا بر صنعتی،طراحی و نصب آسانسور در مجتمع مسکونی

متورخانه آسانسور

طرحی ونصب آسانسور در آمل،طراحی و نصب آسانسور در بابلسر،طراحی و نصب آسانسور در سرخرود،طراحی و نصب آسانسور در نور،طراحی و نصب آسانسور در مازندران،طراحی و نصب آسانسور در محمودآباد، طرای و نصب آسانسور و پله برقی،طراحی و نصب و راه اندازی آسانسور در رویان،طراحی و نصب آسانسور در چمستان،طراحی و نصب و راه اندازی آسانسور و پله برقی و بالا بر صنعتی،طراحی و نصب آسانسور در مجتمع مسکونی

موتور آسانسور

دیدگاهتان را بنویسید